Начало Видео Европейската купа в София ще бъде проверка за младите ни джудисти (ВИДЕО)

Европейската купа в София ще бъде проверка за младите ни джудисти (ВИДЕО)

Европейската купа в София ще бъде проверка за младите ни джудисти (ВИДЕО)
0

Над 250 състезатели от 36 държави ще участват на Европейската отворена купа по джудо за мъже. Престижната надпревара, която носи точки и за световната ранглиста и олимпийските квалификации, ще се проведе на 1-ви и 2-ри февруари в зала „Арена Армеец“ в София.

Входът и през двата дни ще е свободен. Програмата ще започва в 9.30 часа, а финалите са от 15.30 часа.

На турнира ще има състезатели от Русия, Бразилия, Франция, Израел, Украйна, Саудитска Арабия и други. Българският отбор ще бъде представен от 27 състезатели, като ще липсват най-големите ни звезди Ивайло Иванов и Янислав Герчев, които имат здравословни проблеми.

Снимки: LAP.BG

„Имаме възможност да пробваме по-млади състезатели“,  посочи президентът на БФ Джудо доц. д-р Румен Стоилов.

Иванов има междуребрено захапване на кръста. Той вече провежда лечение и може да го водими след седмица на Гран при на Париж.  Янислав Герчев е със скъсан менискус, но до олимпийските игри няма време за операция и ще трябва да стисне зъби.

В схватките в столицата ще можем да видим опитният Даниел Дичев в категория до 100 килограма, който се прибира в България за първи път от 2 години.

„Вече доста време не живея тук, но следя всички българи. Обнадежден съм за бъдещето на българското джудо. Продължавам да се боря за квота, но миналата година имах доста болежки. Надявам се да ви посрещна в Токио“, коментира Дичев.

Още за предстоящата Европейска купа и за лагера на Белмекен Boec.BG разговаря с националния селекционер Атанас Герчев: