Начало Други Днес стартира Европейската купа по джудо в София

Днес стартира Европейската купа по джудо в София

Днес стартира Европейската купа по джудо в София
0

Турнирът е с ранг на олимпийска квалификация

В днешния и утрешния ден София е домакин на Европейската купа по джудо за мъже. На трите тепиха в столичната зала „Арена Армеец“ ще вземат участие общо 26 родни джудисти в двата състезателни дни. В 11.00 часа стартират схватките като през първия ден от турнира ще се изиграят срещите в категориите до 60 кг., до 66 кг. и до 73 кг.

Любослав Григоров стартира директно от 2-ри кръг при най-леките. Той ще мери сили с испанеца Ян Саез Хуан. Борислав Янаков също ще спори с представител на Испания- Давид Ларона, но срещата в 1-ри кръг. Украинецът Дмитро Деревянко пък е съперникът на третия роден участник в категория до 60 кг. – Горан Козарев. Цветан Цветков пък стартира директно от втори кръг. Там той ще спори със Силван Гуле от Гранция.

При 66-килограмовите Георги Бишкаров започва срещу испанеца Чинаро. Радослав Марков пък ще мери сили с Иляй Звулун от Израел. Божидар Темелков, като водач на група „C“, пропуска първи кръг, а във втори той ще очаква победителя от двойката Билохан от Украйна и Бобович от Израел. Димитър Стоянов е последният ни участник в тази категория. Той започва срещу Франк Вернез от Франция.

Румен Радев ще спори с италианеца Спичулия в първи кръг, в категория до 73 кг. Марк Христов пък има за съперник на старта испанеца Даниел Фернандес. Ашот Мартиросян ще мери сили с австриеца Унклер, а Явор Михайлов ще се бори със Сули от Италия.

Финалите започват от 15.30 часа, а преди това е церемонията по откриването на шампионата.

Входът за зрители в надпреварата е свободен.

Турнирът поради контузии пропускат двама от най-изявените ни състезатели – Ивайло Иванов и Янислав Герчев.