Начало Видео Атанас Герчев за Европейската купа: Показахме джудо (ВИДЕО)

Атанас Герчев за Европейската купа: Показахме джудо (ВИДЕО)

Атанас Герчев за Европейската купа: Показахме джудо (ВИДЕО)
0

Г-н Герчев, доволен ли сте от това, което видяхте на Европейската купа по джудо?

-Определено съм доволен. Аз и по-рано ви казах, че сме с изключително млад състав. Но много голяма част от тези деца показаха тук, че имат голям потенциал бъдеще.  Също така видяхме нещо, което е много добре за нас – играем финал в категория до 100 кг.

Посочихте за българския финал, до който стигна Даниел Дичев. Представянето му тук добър атестат ли за спечелването на олимпийска квота и участие в Токио тази година?

-За Олимпийски игри той си има нужните точки. Той и тук ще вземе точки, въпреки че не са много. Големите точки са от турнирите Гран при и Голям шлем. Добър атестат за него е  представянето му на татамито, което му носи все повече опит и рутина, и има голям шанс да се реализира на турнирите Гран при.

Кой от по-младите ви впечатли и имате ли и забележки?

-Трудно бих казал за някакви впечатления и забележки. Сега тепърва трябва да мине време и на спокойствие да погледна двубоите. Видяхме много състезатели. Но като цяло, по-голямата част от тези момчета показаха джудо. Това, което бяха учили и знаеха, го показаха. Невинаги може да се спечели, а при нас е необходимо доста време, опит и рутина, за да се стигне до резултат.

-Ясен ли е съставът за Гран при на Париж?

Да. Основните състезатели, които гонят квоти за Олимпийскити игри – Ивайло Иванов, Янислав Герчев, Ивелина Илиева и Даниел Дичев. Няма как да не участваме на тези състезания, защото гоним квоти.


Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.