Начало Други Федерацията по джудо търси чужденец за треньор на девойките

Федерацията по джудо търси чужденец за треньор на девойките

Федерацията по джудо търси чужденец за треньор на девойките
0

Българска федерация по Джудо обмисля вариант да назначи чужденец за треньор на девойките. Новината съобщи президентът на централата доц. д-р Румен Стоилов, като за момента няма конкретен вариант.

Идеята е чуждестранен специалист да обучава момичета ни на възраст 15-17 години с помощта на най-добрата ни състезателка Ивелина Илиева. Националката, която този месец спечели бронзов медал от Гран при в Тел Авив и на която и предстои дипломиране в Национална спортна академия „Васил Левски“, едновременно ще помага за комуникацията, но и сама ще се обучава в треньорската дейност.

Към момента Илиева е единствената дама в националния отбор, докато по-малките се подготвят с младежкия тим. Целта е да те да бъдат отделени.

Този уикенд за тях предстои Европейска отворена купа по джудо, на която София е домакин. България ще бъде представена от 12 състезателки:  Ивелина Илиева, Габриела Димитрова, Цветелина Цветанова, Благослава Благоева, Людмила Крумова, Йоана Манова, Ана Мария Манушева, Лидия Бранчева, Полин Балева, Десислава Цонева, Илиана Стоянова и Дарина Стойчева.

„Разчитаме на Ивелина Илиева, тъй като другите състезателки са доста млади. Надяваме се след 2-3 години да имаме още две-три състезателки като нея. Турнирът в София няма да е никак слаб“, коментира доц. д-р Румен Стоилов, президент на Българската федерация по джудо.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.