Начало Други Ивайло Иванов и Атанас Герчев с награди от Министерството на спорта

Ивайло Иванов и Атанас Герчев с награди от Министерството на спорта

Ивайло Иванов и Атанас Герчев с награди от Министерството на спорта
0

Джудистът Ивайло Иванов и неговият треньор Атанас Герчев получиха почетни плакети от Министерството на спорта и министър Красен Кралев за отличното представяне на Европейските игри в Минск. В беларуската столица Иванов завоюва сребърен медал в категория до 81 кг., а турнирът бе със статут на европейско първенство.

Броени дни след успеха си Иванов завоюва и още едно отличие – бронз на Гран при турнира в Будапеща. В момента българският състезател се нарежда пети в олимпийската ранг листа. Красен Кралев пожела на Ивайло Иванов да продължава подготовката си все така мотивиран и да радва българската общественост с успехите си.

По време на срещата спортният министър и вицепрезидентът на Българската федерация по джудо Даме Стойков обсъдиха и представянето на кадетите на Европейското първенство във Варшава. В полската столица българските състезатели завоюваха за страната ни два медала – сребро на Анастасия Балабан и бронз на Лидия Брънчева.

От федерацията допълниха, че подготовката на другите ни двама водещи състезатели Ивелина Илиева и Янислав Герчев върви по план.

В момента българският отбор се подготвя усилено за Световното първенство в края намесец август в Токио. Година по-късно залата, на която ще се проведе шампионата на планетата, ще приеме и джудистите на Олимпийските игри.

Снимки: Министерство на спорта