Начало Видео Събират национален отбор по джудо на лагер в Белмекен (ВИДЕО)

Събират национален отбор по джудо на лагер в Белмекен (ВИДЕО)

Събират национален отбор по джудо на лагер в Белмекен (ВИДЕО)
0

Добрите новини в българското джудо продължават. За първи път от доста време насам за националния отбор ще бъде организиран подготвителен лагер. Общо 22 състезатели, от които голяма част младежи, ще се качат от 26-ти ноември на високопланинската спортна база в Белмекен. Там те ще останат в продължение на три седмици под ръководството на селекционера Атанас Герчев. Той ще разчита младите да се учат от двете ни звезди в мъжкото джудо – Янислав Герчев и Ивайло Иванов. Новосформираното ръководство на федерацията вече се е свързала с конкретна фирма, която да осигури нова екипировка на националите още за тази подготовка.

До края на годината за част от тима предстои участие в два международни турнира. При дамите Ивелина Илиева ще пътува до Ташкент, а мъжете в състав Янислав Герчев, Ивайло Иванов, Божидар Темелков и Валентин Алипиев ще участват в много силна надпревара в Хага.

От месец юни тази година турнирите вече носят точки за Олимпийските игри в Токио 2020 г. Националите ни трябва да са в топ 18 при мъжете и при жените, за да получат олимпийски квоти. Към момента сме в топ 30.

Интервю с джудиста ни Ивайло Иванов може да видите тук: