Начало Бокс Стойка: Целта в Токио е златният медал!
0

Стойка: Целта в Токио е златният медал!

Стойка: Целта в Токио е златният медал!
0

Златният медал от Олимпийските игри в Токио е голямата цел, която си е поставила пред себе си Стойка Кръстева. 35-годишната ни националка от Добрич ще участва за втори път в кариерата си на най-големия спортен форум на планетата. След дебюта през 2012 година в Лондон, двукратната европейска шампионка и носителка на два сребърни световни медала си осигури място и в Токио след месец и половина. Родната звезда спечели квота за японската столица, достигайки до полуфиналите на европейската квалификация в Париж. Утре тя ще срещне за място на финала там туркинята Бусе в категория до 51 килограма.

Падна ми един товар от плещите, печелейки квотата в Париж. През 2012-а бях на олимпиадата, но сега искам да съм олимпийски шампион. Не искам просто да присъствам там„, каза Стойка пред сайта на БФ Бокс. В Лондон тя бе спряна на 1/4-финалите от бъдещата двукратна златна медалистка Никола Адамс, която прави доста сериозна кариера и при професионалистките.

Стойка Кръстева не остави шанс на рускинята Солуянова, но заяви, че голямата й цел е първото място в квалификацията

Кръстева изрази цялостното си задоволство от постигнатия успех в Париж, но призна, че все още не си е свършила работата във френската столица.

„Доволна съм, защото прескочихме първата цел, но ще се чувствам още по-добре след финала. Целта ми е да взема 400 точки от тази квалификация, защото това е много важно, за да бъда поставена в схемата на олимпийските игри и да се размина с водещите имена там. Благодаря на министерството, на Българска федерация бокс, в лицето на г-н Красимир Инински, на треньорите – Ангел Ангелов и личния ми треньор Борислав Георгиев, на семейството и приятелите ми и на всички, които ме подкрепят. Все още не съм си свършила работата обаче. Пак казвам – целта не е напълно изпълнена. Надявам се, че като мине вторник, вече ще може да кажем, че сме реализирали целия план”, сподели Кръстева.