Начало Бокс Националите уредиха спаринги с Черна гора в Париж
0

Националите уредиха спаринги с Черна гора в Париж

Националите уредиха спаринги с Черна гора в Париж
0

Националният ни тим по бокс ще има спаринги с Черна гора преди подновяването на европейската олимпийска квалификация в Париж. Турнирът започва на 4 юни и е продължение на прекъснатата пресявка в Лондон от миналата година. Нашите ще отпътуват в сряда за френската столица.

От родната федерация обявиха, че националите ни са заявили две тренировъчни сесии за 3 юни. Те ще правят спаринги с боксьорите на Черна гора между 13 и 14:15 часа, след което ще имат самостоятелно занимание от 17:30 до 18:45 часа. Квалификацията е последен шанс за боксьорите ни да спечелят квоти за Токио.

Радослав Панталеев ще атакува в края на седмицата квота за Токио

Общо шестима наши национали ще атакуват места в японската столица. При мъжете Симеон Чамов ще боксира в категория до 75 килограма. Негов съперник ще бъде шведът Адам Шартоа, а срещата е от втори кръг. Радослав Панталеев (91 кг) ще боксира с поляка Матеуш Мастернак, докато Петър Белберов (+91 кг) е предвиден да премери сили с ирландеца Дийн Гардинър. От неговия отбор обявиха, че няма да пътуват за Париж, но все още няма потвърждение на тази новина. Ако това се случи, то Белберов трябва да срещне във втория кръг Иван Верясов (Русия) или Гюрген Хованисян (Армения).

Стойка Кръстева е на победа от квотата

При дамите също имаме три представителки. Стойка Кръстева е на победа от квота при 51-килограмовите. От нея я дели рускинята Светлана Солуянова. Станимира Петрова (57 кг) започва от първия кръг и ще боксира с полякинята Сандра Крук. Аслъхан Мехмедова (60 кг) ще срещне на старта Николета Пита (Гърция).

Припомняме, че след края на европейската квалификация трябва да бъде потвърдена квотата на Даниел Асенов (52 кг). Тайсъна от Кукорево загуби на старта на квалификацията в Лондон преди година. Той обаче ще вземе виза по ранглиста.