Начало Бокс Станимира Петрова: Всички състезания спираха, нашето остана (ВИДЕО)

Станимира Петрова: Всички състезания спираха, нашето остана (ВИДЕО)

Станимира Петрова: Всички състезания спираха, нашето остана (ВИДЕО)
0

Станимира Петрова не скри разочарованието от развилата се ситуация с прекратяването в движение на европейската олимпийска квалификация по бокс. Надпреварата, която бе организирана от Международния олимпийски комитет (МОК), а не АИБА, стартира на 14-ти март пред празни трибуни в Лондон, Великобритания.

Състезанието трябваше да продължи до 24-ти март, но в понеделник в разгара на част от битките бе обявено, че срещите се преустановяват. Според първоначалната информация те ще бъдат доиграни през месец май.

Една от националките ни по бокс – Станимира Петрова, изобщо не се качи на ринга. Представителката ни при 57-килограмовите трябваше да пропусне първия кръг и във вторник да излезе за първата си официална среща, но това няма да се случи. Петрова направи видеообръщение за #Backstage от хотелската си стая в Лондон, от което се усеща голямото ѝ разочарование, въпреки че състезателката ни говори в типичния си усмихнат стил.

Ето част от изказването на Станимира Петрова: „Коронавирусът стигна и бокса. Всички събития се спираха, нашето оставаше. Мачове не се играят, граници за затваряха, хората са затворени вкъщи, но нашата квалификация остана. Чудехме се защо, но ето, че вече е спряна. Започна състезанието. Трябваше да е от 14-ти до 24-ти март тук в Лондон. Аз се намирам в Лондон. Излезе жребият. Аз лично почивах в първия кръг, защото бях поставена под номер 3 в европейската ранглиста. Утре (б.р. – днес) ми предстоеше осминафинална среща срещу Полша, но за съжаление тя няма да се състои. От утре състезанието приключва и просто седим и чакаме кога и къде ще се проведе състезание.“

Даниел Асенов загуби от турчин, утре прекратяват квалификациите