Начало Бокс Боксьори от квалификациите в Лондон с положителни проби за COVID-19
0

Боксьори от квалификациите в Лондон с положителни проби за COVID-19

Боксьори от квалификациите в Лондон с положителни проби за COVID-19
0

Двама турски боксьори и техният треньор са дали положителни проби за коронавирус след участието си в Олимпийския квалификационен турнир в Лондон.

Турнирът стартира преди 2 седмици, но беше прекратен заради разпространението на заразата. Според президентът на Турската боксова федерация Еюп Гьозгеч, по време на квалификацията двама от боксьорите на националния отбор и един от треньорите са се заразили с COVID-19.

„Изумен съм, че, докато целият свят предприемаше строги мерки за справянето с вируса, Международният олимпийски комитет и правителството на Великобритания позволиха турнирът да започне, макар много от нас да изразиха притеснението си от това и факта, че почти всички останали спортове бяха спрени. Това беше безотговорно. В резултат на действията им, сега трима души от нашия отбор дадоха положителни проби. За съжаление двама състезатели и старши-треньорът дадоха положителни проби за нов тип COVID-19 при завръщането си в Турция. Всички са на лечение и за радост с в добро състояние. Това е унищожителният резултат от безотговорното поведение на МОК“, заяви Гьозгеч.