Начало Бокс Даниел Асенов: С един мач мога взема олимпийска квота

Даниел Асенов: С един мач мога взема олимпийска квота

Даниел Асенов: С един мач мога взема олимпийска квота
0

Шесткратният европейски шампион по бокс Даниел Асенов даде специално телефонно интервю за bTV от Лондон. Националният ни отбор по бокс участва в европейската олимпийска квалификация като днес Асенов дори може да спечели олимпийска квота. Въпреки че все още няма яснота дали Токио 2020 ще се проведе по план, Тайсъна излиза на ринга в Лондон с амбиции за титла.

Асенов сподели, че във Великобритания няма паника и не са предприети извънредни мерки за борба с върлуващия коронавирус.

„Този турнир е много важен за мен, тъй като тук ще се раздават квоти. С един мач аз мога да взема квота, но аз не съм дошъл само за нея. Дошъл съм да ставам първи, както винаги. Ще дам всичко от себе си, чувствам се подготвен и мисля, че мога да се справя с това“, заяви уверено Асенов.

Родният боксьор ще се изправи срещу турчина Батухан Цивчи във вечерната сесия в надпреварата днес. Пред медията „Тайсъна от Кукорево“ сподели и как се чувства с оглед на пандемията от коронавирус.

„Няма как да се чувстваш комфортно, тъй като постоянно в интернет пространството ни бълват с коронавируса. Няма как да се чувстваш ОК, но ние се стараем и се пазим, доколкото е възможно. В Лондон, честно казано, няма такава паника. Даже хората идват да гледат бокс, така че няма все още такава паника. Да не кажа, че изобщо нямаИма медицински лица, които, ако евентуално някой има проблем, могат да му обърнат внимание… Много рядко виждам човек с маска тук. Много рядко някой е с маска от всичките хора, с които общуваме и се разминаваме“, продължи Тайсъна.

„Толкова много се говори, че хората започват да се плашат. Реално това е един вирус, който може да го издържи организмът. Не доста, а много спокойно е тук. Изобщо няма никакво притеснение. Няма никаква паника“ , увери той.

БФ Бокс

За финал, Асенов сподели и дали очаква да се проведат Олимпийските игри в Токио.

Вярвам, че Олимпийски игри ще има. Все пак всеки чака и се бори за това. Силно се надявам да не я отменят, защото – в крайна сметка, всеки от нас тренира и чака този момент. Мисля, че може да се състои“, завърши боксьорът.