Начало Бокс Брайънт Дженингс: Усик не е готов за Чисора (ВИДЕО)

Брайънт Дженингс: Усик не е готов за Чисора (ВИДЕО)

Брайънт Дженингс: Усик не е готов за Чисора (ВИДЕО)
0

Американецът Брайънт Дженингс изрази своето мнение относно бъдещия сблъсък в тежка категория между Олександър Усик и Дерек Чисора.

Както е известно, двамата би трябвало да се срещнат през месец май в Лондон, но ситуацията с коронавируса в световен мащаб може да отложи събитието за неопределен срок от време.

Олимпийският шампион от 2012 г. ще изиграе своят втори двубой при най-тежките. През есента Усик победи Чаз Уитърспуун, но мнозина не останаха впечатлени от представянето на украинеца.

Въпреки че Дженингс не се е бил нито с Чисора, нито с Усик, американецът познава много добре уменията на Дерек Чисора, с когото са спаринг партньори от няколко години.

„Със сигурност ще стане интерес мач“, заяви 35-годишният Дженингс.

„Познавам много добре боксовите качества на Дерек. Този път Усик ще бъде тестван. Не казвам, че Чаз Уитърспуун е слаб боксьор, но когато си на ринга срещу Чисора…

„Усик е изключително техничен боксьор и има нужните качества, за да успее в тежка категория. Но Дерек е много силен физически. Аз съм здрав, а той е малко по-як дори от мен. Въпросът е дали Усик ще издържи на напрежението и пресата на Дерек.

„Дали ще може да понесе ударите му? Моето лично мнение е, че той не е готов за Чисора. Изключително трудно е да намериш добри спаринг партньори, които да наподобяват Дерек Чисора.

„Знам как работи той и мога да ви кажа, че новият Дерек Чисора не е желан опонент“, сподели Дженингс, който ще бъде спаринг партньор на британеца и в предстоящия тренировъчен лагер.