Начало Бокс Чисора поставя спаринг партньорите си под карантина

Чисора поставя спаринг партньорите си под карантина

Чисора поставя спаринг партньорите си под карантина
0

Сериозни мерки предприема британецът Дерек Чисора и неговият отбор за предстоящия му мач с Олескандър Усик.

Двамата трябва да „кръстосат шпаги“ на 23-ти май в Лондон, но имайки предвид тежката ситуация с разпространението на вируса COVID-19 в световен мащаб, то срещата може и да бъде отложена.

Епидемията вече отложи десетки спортни събития във Великобритания, в това число и футболното първенство на Англия. Боксът все още не е засегнат, но има голяма вероятност това да се случи още следващата седмица.

Снимка: БТА

Дейвид Хей, който е мениджър на Чисора, няма да позволи нито един от спаринг партньорите на Дерек да се разхожда свободно по улиците на Лондон.

„Всичките му спаринг партньори ще бъдат под карантина“, заяви Хей.

„От апартамента в залата и от залата в апартамента. Няма да им разрешаваме да ходят където си поискат или да купонясват. Те са тук, за да помогнат на Дерек и затова ще им бъде платено.

Снимка: БТА

„Не можем да си позволим да се разболеят от безхаберие и после да заразят и други. Както виждате, ситуацията е сериозна и не можем да знаем какво ще се случи в бъдеще.

„Ще викнем 5 или 6 човека. Един от тях е Брайън Дженингс“, добави импресариото. Също така, Хей тотално изключи възможността двубоят между Усик и Чисора да се проведе без публика.