Начало Бокс Част 2: Най-запомнящите се победи на Кубрат Пулев (ВИДЕО)

Част 2: Най-запомнящите се победи на Кубрат Пулев (ВИДЕО)

Част 2: Най-запомнящите се победи на Кубрат Пулев (ВИДЕО)
0

Днес продължаваме с втората част на Топ 3 от най-паметните победи на най-добрия ни боксьор Кубрат Пулев.

Тези три победи са сравнително скорошни, като списъкът ни започва от 2013-та.

ЧАСТ 1

Тони Томпсън (38-3), 2013 г.

Двубоят с опитния американски ветеран бе под номер 18 за Пулев. „Тигъра“ се намираше в чудесна серия, побеждавайки два пъти подред Дейвид Прайс насред Ливърпул. Томпсън бе фаворит в мач, имайки предвид по-големия си опит и факта, че търсеше трети шампионски мач с Владимир Кличко. „Кобрата“ вече си беше осигурил среща с „д-р Стоманен чук“ и залогът тук бе по-голям от интернационалния му колан. Един мач, в който българинът за пореден път доказа, че може да разпределя силите си и отново бе по-доминантия боксоьор в заключителните рундове.

Дерек Чисора (25-5), 2016 г.

Сблъсъкът с коравия британец бе първи сериозен тест за нашенеца след злополучната му среща с Владимир Кличко през 2014 г. 32-годишният Чисора бе губил за последно от Тайсън Фюри през 2014 г. и се намираше в серия от 5 поредни победи, като само една от тях бе по точки. „Дел Бой“ както бе прякорът му тогава, все още бе един от най-страховитите боксьори в дивизията, а мачът имаше смисъл и за двамата. За разлика от предишни пъти, тук „стоманената глава“ на Чисора принуди „Кобрата“ да използва доста често дясната си ръка, която за негово щастие намери достатъчно пъти главата и тялото на Дерек.

Богдан Дину (18-1), 2019 г.

Това бе изключително важен мач за Пулев от гледна точка на местоположението. Българинът правеше дебют на американска почва и бе от голямо значение да вземе победата. „Кобарата“ не можеше да допусне загуба и заради това, че той вече си бе осигурил мач с Антъни Джошуа, а евентуално поражение щеше да му коства подобен мач.Балканският му противник имаше на своя страна младостта и началото на мача бе за него. Софиянецът получи и много тежка аркада, но въпреки това суъмя да намери играта си и да натисне в точния момент, за да запише първи нокаут от 2015-та насам.