Начало Бокс Част 1: Най-запомнящите се победи на Кубрат Пулев (ВИДЕО)

Част 1: Най-запомнящите се победи на Кубрат Пулев (ВИДЕО)

Част 1: Най-запомнящите се победи на Кубрат Пулев (ВИДЕО)
0

Кубрат Пулев е без съмнение най-успешният ни боксьор при професионалистите.

„Кобрата“ продължава да радва родните боксови фенове с мачовете си вече близо 11 години. Той стана професионалист след солидна кариера в аматьорския бокс.

Дебютът му в профи бокса бе на 19-ти септември 2009 г., а оттогава насам Кубрат записа 28 победи и само едно поражение. 38-годишният българин е двукратен шампион на Европейски боксов съюз, трикратен претендент (скоро) за световната титла и има няколко успешни защити на интернационални пояси в тежката дивизия.

През годините си на ринга, Пулев е мерил сили с доста сериозни имена и е участвал в зрелищни битки. Ето ги и първите три двубоя с участието на „Кобрата“, които си заслужавате да изгледате отново.

Травис Уолкър (38-6-1), 2011 г.

Това бе 14-та битка за Кубрат на профи ринга. 30-годишният софиянец се биеше за своя пръв пояс – вакантната интернцаионална титла на IBF в тежка категория. Тексасецът бе и най-сериозното препядствие в кариерата на Пулев до този момент. Уолкър бе в серия от 4 поредни победи преди този мач, като това бе и първата 12-рундова битка за „Кобрата“. Един от най-подвижните и тактически мачове на Кубрат до ден днешен.

Александър Димитренко (32-1), 2012 г.

Ден след 31-ия си рожден ден, Пулев трябваше да защитава за втори път интернационалния пояс. Този път негов съперник бе роденият в Русия германец – Александър Димитренко. До този момент „Саша“ имаше само една единствена загуба от американеца Еди Чембърс. Победителят от срещата щеше да се окичи с титлата на Европейски боксов съюз. Нокаут с ляв прав, красота!

Александър Устинов (27-0), 2012 г.

Следващият двубой на „Кобрата“ изобщо не бе по-лесен. Няколко месеца след знаменитата победа над Димитренко, нов Александър бе на пътя на нашия боксьор. Отново по-габаритен, но този път с добре позната фамилия Устинов. 35-годишният руснак все още нямаше загуба на ринга, като само 6 от 27-те му победи бяха чрез съдийско решение. Пулев за пореден път демонстрира колко търпелив и умен може да е на ринга, а лицата на двамата ясно говореха кое как е протекло.

Очаквайте в следващите дни и втора част!