Начало Бокс Дейна Уайт: Професионалният бокс е пълна бъркотия

Дейна Уайт: Професионалният бокс е пълна бъркотия

Дейна Уайт: Професионалният бокс е пълна бъркотия
0

Мине се, не мине време и президентът на UFC – Дейна Уайт започва да говори за сферата на професионалния бокс.

Силният човек в най-комерсиалната организация за смесени бойни изкуства неведнъж и два пъти е заявявал намерението си да се пробва в и бокса, като през миналата година дори обяви, че именно през 2020 г. ще видим старта на „нещо голямо“.

В момента Уайт има далеч по-сложни проблеми за решаване, но въпреки това, той отново намери време да коментира какво се случва с боксовия му проект и дали изобщо има място за него в този бизнес.

Снимка: БТА

„Мразя да говоря негативно за бокса и затова само ще кажа, че всичко там е каша“, сподели Уайт.

„Всички знаем що за бъркотия е профи бокса и това трябва да бъде поправено, ако изобщо това е възможно. Още през октомври ви казах, че имам да обявяа големи неща в бъдещето относно влизането ми в бокса.

„Но колкото повече започвах да навлизам в материята и да разбирам как стоят парите в този спорт, толкова повече се убедих, че боксът е пълна бъркотия. И се намира в сериозен проблем. Не съм сигурен, че този процез е обратим“, добави президентът на UFC.

Снимка: БТА

Това далеч не е и първият път, в който Уайт говори толкова негативно за бокса. Фенове и критици са разединени от думите му. От една страна, компанията му със сигурност превзе американския пазар в последните две десетилетия, които бяха и най-слабите за американския бокс. От друга страна, не може да се пренебрегне голямата разлика в чековете на топ бойците в UFC и на боксьорите от среден калибър, да не говорим за звездите между въжетата.

В последните месеци се появиха слухове, че нов мега мач между Мани Пакиао и Конър МакГрегър е на път да се случи, но шансът да видим такова нещо става все по-илюзорен.

Снимка: БТА