Начало Бокс Дейна Уайт надълго и нашироко за амбициите си в бокса

Дейна Уайт надълго и нашироко за амбициите си в бокса

Дейна Уайт надълго и нашироко за амбициите си в бокса
0

Преиздентът на UFC – Дейна Уайт отдавна обяви намеренията си да превземе боксовия свят.

50-годишният американец заяви, че промоутърската компания „Zuffa Boxing“ трябва да стартира през октомври, но имената на боксьорите, които ще работят с Уайт все още не се знаят.

Какви цели и амбиции си е поставил големият човек в UFC и има ли спасение за бокса, говори Уайт:

„На момента ви давам пример с най-наболелия проблем в бокса. От едната страна имаме Тайсън Фюри, който направи феноменален мач с Дионтей Уайлдър миналата година. Беше страхотно шоу, хареса се на хората. Те искаха още, а получиха нещо съвсем различно. Къде е реваншът? Защо не се бият с Антъни Джошуа? Какво се случва? Как изобщо е възможно това да се случва? Такива глупави неща само вредят на спорта. Всеки гледа да дърпа чергата към себе си, вместо да правят нещата по правилния начин. Тогава ще има купища пари за всички. Повече фенове ще проявят интерес към случващото се, медиите също ще покачат интереса.

Снимка: БТА

Политиката на този спорт винаги е била такава и ако някой не промени статуквото, нещата винаги ще си останат по същия начин.

Снимка: БТА

Нашата цел е да промотираме боксьори така, както го правим в UFC. Важно е да се разбере, че в бокса няма марки. UFC е машина. Когато някое талантливо момче или момиче влее в тази машина, започваш да ги разработваш и да ги превръщаш в големи имена. Методът ми на работа ще е абсолютно идентичен с този в UFC.

Снимка: БТА

Бойците трябва да са добре платени. При нас всички получават дял, не само топ 5. Имам над 600 бойци, които изхранват семействата си, купуват си къщи и коли и каквото още се сетите. Погледнете бокса. Има шепа хора, които наистина взимат добри пари. И това е факт не от вчера или онзи ден. Другите хиляди са много ниско платени. Мисията ни е да създадем система, която да е в полза на всички. Не е нормално да си професионален боксьор и да взимаш по 400 долара за мач. Това искам да бъде поправено“, сподели Уайт.

Как обаче реагира президентът на UFC, когато бе попитан какво му е мнението за това, че някои от сегашните му ММА бойци са изявили желание да се пробват с боксовите ръкавици на ръцете:

„Това грам не ми харесва. Тази идея, че можеш просто да смениш спорта е леко изкривена. Боксьорите цял живот усъвършенстват само един аспект от ММА – ръцете си. Те са много добри професионалисти и надарени атлети. Да, в Октагона най-вероятно ще бъдат убити, но същото важи и в обратната посока. Но вече направихме МейуедърМакГрегър, така че …

Каквото-такова. Не се правя на някой, който ще дойде и ще спаси бокса и всички ще са щастливи. Не знам дали този спорт може да бъде поправен. Нещата може и да са толкова прогнили, че връщане назад да няма. Все още нямам отговор на този въпрос, но ще дадем всичко по силите си и ще видим какво ще се случи след време“, завърши Дейна Уайт.