Начало Бокс Официално: Усик – Чисора през месец май в Лондон

Официално: Усик – Чисора през месец май в Лондон

Официално: Усик – Чисора през месец май в Лондон
0

Олександър Усик и Дерек Чисора подписаха договорите за битка на 23 май. Любопитният сблъсък в тежка категория ще се проведе в „O2 Arena“, Лондон. След като всичко вече е финализирано, украинецът трябва да бъде похвален за поредното сериозно предизвикателство.

До момента Усик се би срещу: Кжищоф Гловацки в Полша, Майкъл Хънтър в САЩ, Марко Хук в Германия, Маирис Бриедис в Латвия, Мурат Гасиев в Русия, Тони Белю във Великобритания. Сега отново ще мери сили с топ съперник в неговата родина.

Усик ще заложи на карта статута си на официален претендент за титлата на WBO, която е притежание на Антъни Джошуа. Украинецът има 17 победи (13 с нокаут) от 17 мача, а един от успехите му е при най-тежките. През октомври нокаутира в седмия рунд Чаз Уитърспуун.

Дерек Чисора е с баланс от 32 успеха (23 с нокаут) и 9 поражения при професионалистите.

twitter.com
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.