Начало Други Ивелина Илиева: На татамито нямаш време за страх и притеснение

Ивелина Илиева: На татамито нямаш време за страх и притеснение

Ивелина Илиева: На татамито нямаш време за страх и притеснение
0

Най-добрата ни джудистка Ивелина Илиева навлиза в топ форма за Световното първенство в Будапеща. В началото на май тя стартира на първото си голямо състезание след пауза от 4 месеца, в която лекува тежка травма на коляното.

Два от тях дори прекара в швейцарска клиника. На Големия шлем в Казан стигна до репешажите.

„С всеки изминат ден се чувствам все по-стабилна“, сподели Ивелина Илиева преди Световното, което започва на 6 юни.

Рускиня спря Ивелина Илиева на репешажа в Казан

„Турнирът в Казан през май беше добър тест да видим на какви натоварвания ще издържи коляното. До момента всичко върви добре. Страх, притеснения не съм имала. Излезеш ли на татамито, нямаш време за тези неща.“

По програма всеки ден ще има по една мъжка и една женска категория. Илиева ще излезе на татамито на 8 юни.

За Световното са заявени 712 състезатели от 133 държави.

Надпреварата е последна възможност за спечелване на точки за олимпийската ранглиста, в която Илиева е 22-а и си е осигурила виза за игрите. След края на първенството Международната федерация официално ще обяви и кои джудисти получават квоти за Токио 2020.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.