Начало Други Националите по джудо с лагери преди световното първенство

Националите по джудо с лагери преди световното първенство

Националите по джудо с лагери преди световното първенство
0

Националите по джудо на България вече са във финалния етап от подготовката си преди предстоящото Световно първенство, което е в Будапеща от 6-ти до 13-ти юни. Родните бойци са разделени на две групи.

Най-добрата българска джудистка Ивелина Илиева избра Испания за своя подготовката.  В международния лагер ще участват бойци от 23 страни. Българската група ще включва още националите и млади български надежди Марк Христов и Георги Граматиков. Тримата ще бъде водени от треньора на Илиева – Свилен Скерлев, като ще останат там до 24-ти май.

Младите ни надежди Христов и Граматиков

В Испания ще се подготвя и европейският шампион от Белгия с български корени Тома Никифоров.

Най-добрата ни джудистка се върна на татамито по-рано този месец след травма, като направи две убедителни победи и стигна до репешажите на турнира от Големия шлем в Казан.

Същевременно мъжкият ни национален отбор започна лагер в комплекс „Камчия“ край морето. На сбора селекционерът Атанас Герчев е повикал 12 състезатели. Сред тях са най-добрите ни джудисти Ивайло Иванов, Янислав Герчев, Божидар Темелков и Борис Георгиев, които се подготвят за световното в унгарската столица.

Лагерът е до края на месеца, първата ни група състезатели тръгва за мондиала на 3 юни.