Начало Senshi Едуард Алексанян за трети пореден път на ринга на SENSHI

Едуард Алексанян за трети пореден път на ринга на SENSHI

Едуард Алексанян за трети пореден път на ринга на SENSHI
0

Едуард Алексанян отново на ринга на SENSHI.

На 22-ри май в София един от най-добрите кикбокс бойци на България ще вземе участие в елитната международна верига за трети пореден път и общо четвърти в кариерата си. Тази година той покори европейския връх при професионалистите, след като през февруари завоюва пояса на WAKO PRO в стил К-1 в кат. до 81 .4 кг. През август 2020-та в Камчия варненският боец допусна загуба в много оспорвана битка със сърбина Никола Тодорович. Алексанян е национален шампион по кикбокс и победител на „Saveges Kickboxing“.

Алексанян с европейския пояс на WAKO PRO

Предстоящият съперник на Алексанян също е познат на родната публика. Мадалин Могос от Румъния подобно на родния шампион бе част от бойната карта на шестото издание на SENSHI в Камчия. Там той не успя да се справи с голямата звезда Андрей Чехонин, но в друга категория – до 85 килограма.

Румънецът бе част от събитието в Камчия

Сега двамата ще се бият по правилaта KWU Full Contact в кат. до 80 кг. Битката е под номер 8 в програмата. 10-те битки в събота ще се излъчат на живо, както за България – по Max Sport 1, Bulgaria ON AIR и на Boec.bg, така и за цял свят – пряко по американската онлайн телевизия FITE, на Boec.com, Kwunion.com и Kyokushin Karate News.

SENSHI 8 се провежда със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League) с председател Шихан Иво Каменов, както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър“ и М Кар Груп – BWM дилър.

Медийни партньори на събитието са Boec.bg и Boec.com, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, Kwunion.com, Russian Union Of Martial Arts и информационния портал Kyokushin Karate News.