Начало Бокс Уайлдър иска $20 милиона, за да се отдръпне
0

Уайлдър иска $20 милиона, за да се отдръпне

Уайлдър иска $20 милиона, за да се отдръпне
0

Бившият световен шампион на WBC в тежка категория – Дионтей Уайлдър (42-1-1) е поискал 20 милиона долара, за да позволи на Тайсън Фюри (30-0-1) да се боксира с Антъни Джошуа (24-1) на 14 август в Саудитска Арабия. Сумата бе оповестена от „Циганския крал”, който направи кратък коментар по темата.

В каква шега се е превърнал @bronzebomber. Иска 20 милиона долара, за да се отдръпне. Абсолютен смешник. Изглежда ще трябва още веднъж да му разбия черепа”, написа в „Инстаграм” Фюри.

Мениджърът на британеца Франк Уорън сподели пред BBC, че продължават да водят преговори с „Бронзовия бомбардировач” и агентите му. Той изрази надежда, че ще свалят сумата до приемлив размер, който да позволи организирането на обединителния мач с Джошуа за поясите на WBA, WBO, IBF и IBO.

„Сигурен съм, че той ще опита да извлече максимума от ситуацията. Ще ни струва доста пари и докато не стигнем до някакво споразумение, не мога да коментирам дали срещата с Ей Джей ще се проведе. Работим усилено в тази посока. Водихме разговори вече и ако не се справим, то Тайсън ще трябва да се боксира с Уайлдър”, сподели Уорън.

Опцията за такъв мач е, той да се проведе през месец юли и при успех за Фюри, в края на годината все пак да станем свидетели на битка с Джошуа. „Надявам се, че разумът ще надделее. Всички искат да видят мач между Тайсън и Ей Джей. Ще направим най-доброто, на което сме способни. Надявам се, че Дионтей ще приеме по-малка сума, от въпросните 20 милиона долара”, каза още Уорън.

Боб Аръм: Фюри – Джошуа може да е през декември