Начало Други Джудистите с едноседмичен лагер в Турция (ВИДЕО)

Джудистите с едноседмичен лагер в Турция (ВИДЕО)

Джудистите с едноседмичен лагер в Турция (ВИДЕО)
0

Националният отбор по дуждо на България продължава своята подготовка в Турция. Най-добрите ни джудисти са на едноседмичен лагер в курорта Анталия, където ще останат до 9-ти февруари. 

Селекционерът Атанас Герчев и неговият помощник Ганчо Дойков работят с група от 7 състезатели. В състава попадат европейският сребърен медалист от 2020 и бронзов от турнира „Мастърс“ в Доха през януари Ивайло Иванов (81 кг), многократният медалист от европейски Янислав Герчев (60 кг), двукратен победител в турнирите от веригата Европейска купа за кадети Божидар Темелков (66 кг), световен вицешампион за кадети Марк Христов (73 кг),  победител на европейската купа  „Освобождение“ през 2020 г. Борис Георгиев (100 кг), Борислав Янаков (60 кг) и Костадин Цветанов (100 кг).

Тим се готви за участието си на турнира от веригата Гран шлем в Тел Авив, който ще се проведе между 18-ти и 20-ти февруари.

„Хубавото на този лагер е, че ще имаме за партньори не само представителите на домакините, но и от други страни – каза старши треньорът Атанас Герчев. – А иначе турнирът в Тел Авив е много важен за нас, тъй като носи значителен брой точки за олимпийската ранглиста.“

В момента сигурни квота за Летните олимпийски игри в Токио имат Ивайло Иванов и Ивелина Илиева при жените, а Янислав Герчев е в зоната на визите.