Начало Бокс Националите се хвърлят за 6 квоти в Париж
0

Националите се хвърлят за 6 квоти в Париж

Националите се хвърлят за 6 квоти в Париж
0

Шест квоти от шест възможни. Такава е целта, която си поставиха от националния ни отбор по бокс преди заминаването за Париж. Във френската сталица от 4 до 8 юни ще бъде довършена европейската олимпийска квалификация, която стартира преди малко повече от година в Лондон.

Целият щаб, начело с главните треньори Жоел Арате и Ангел Ангелов, преминаха през тестове за коронавирус, като радващото е, че всички са отрицателни. Квалификацията е последен шанс за спечелване на квоти на ринга за Токио.

Радослав Панталеев е един от боксьорите ни, които ще атакуват квота от квалификацията в Париж

При мъжете Симеон Чамов (75 кг) ще срещне във втория кръг шведа Адам Шартоа. Радослав Панталеев (91 кг) ще боксира с поляка Матеуш Мастернак, а Петър Белберов (+91 кг) трябва да се изправи срещу ирландеца Дийн Гардинър. На място ще стане ясно дали този мач ще се проведе, предвид че от щаба на Ирландия обявиха, че няма да пътуват за Париж. Ако това се случи, то Белберов трябва да срещне във втория кръг Иван Верясов (Русия) или Гюрген Хованисян (Армения).

При дамите също имаме три представителки. Стойка Кръстева е на победа от квота при 51-килограмовите. Тя ще боксира с рускинята Светлана Солуянова. Станимира Петрова (57 кг) започва от първия кръг и ще срещне полякинята Сандра Крук. Аслъхан Мехмедова (60 кг) пък ще мери сили на старта с Николета Пита (Гърция).