Начало Бокс Стойка и Аслъхан избраха Добрич за финал на подготовката
0

Стойка и Аслъхан избраха Добрич за финал на подготовката

Стойка и Аслъхан избраха Добрич за финал на подготовката
0

Стойка Кръстева (51 кг) и Аслъхан Мехмедова (60 кг) избраха да тренират в Добрич, където да изчистят последните детайли в подготовката си преди старта на Европейската олимпийска квалификация в Париж. Двете се готвят там под ръководството на националния селекционер Ангел Ангелов и Фикрет Ереджебов, като лагерът им завършва в края на седмицата.

В понеделник тимът се прибира в София, откъдето ще отпътува за френската столица. Турнирът в Париж е от 4 до 8 юни.

Кръстева, която е двукратна европейска шампионка и двукратна световна вицешампионка, се нуждае от една победа, за да спечели квота за олимпийските игри в Токио. Тя ще се изправи срещу рускинята Светлана Солуянова на 1/4-финал и при успех ще си гарантира място в японската столица. Дори и при загуба обаче Стойка остава с шанс за квота, но вече е зависима от резултатите на останалите боксьорки до финала. Квоти печелят първите 6 в категорията.

Стойка Кръстева завършва подготовката си в Добрич и следващата седмица ще се отправи към Париж за олимпийска квота

Мехмедова пък ще дебютира в Париж. В първия кръг тя ще боксира с гъркинята Николета Пита. При успех Аслъхан ще се изправи срещу косоварката Садику или шведката Алексиусон в директен двубой за квота за олимпиадата. В нейната категория, до 60 килограма, квоти печелят също първите 6 в класирането.

Освен тях, на ринга във френската столица ще се качи и Станимира Петрова (57 кг). Тя се готви в София под ръководството на Петър Лесов и също е на две победи от спечелване на квота.

Станимира Петрова е фаворит за олимпийската квота от Париж