Начало ММА Млад ММА шампион обяви медала си на търг за благотворителност

Млад ММА шампион обяви медала си на търг за благотворителност

Млад ММА шампион обяви медала си на търг за благотворителност
0

ММА боецът Цветомир Тодоров обяви на търг във Facebook последния си златен медал, за да помогне за лечението на 9-годишно момче от Враца. Родният шампион има зад гърба си отличия от национални, балкански и европейски първенства по ММА в различни възрасти. За втора поредна година е с държавното злато при мъжете, едва 19-годишен.

“Спортът дава много важни черти на характера, възпитание, дисциплина, упоритост. Всяка седмица правя по десет тренировки поне, като се старая да надграждам себе си и да ставам все по-добър“, Тодоров сподели пред bTV.

“В момента медалът е пуснат на търг, целта е да се съберат малко финансови средства, за да помогнем на Ивайло да вижда света така, както ние го виждаме всеки ден.“

Деветгодишното момче страда от високостепенна хиперметропия, която прогресира.

“Когато разбрах, че Ивайло не е добре със зрението, беше предучилищна, там ме извика госпожата и каза, че детето недовижда, не е като останалите деца, в течение на времето той остава с десет процента зрение“, разказа майка му Ивка Иванова.

Предписаните от лекаря очила с големи диоптри са доста скъпи, а Ивка, която е самотна майка и се грижи за три деца, няма възможност да ги закупи. В семейството има и по-голям брат, който след падане от високо е неподвижен.

За благородната си постъпка 19-годишният младеж получил подкрепата на приятели, треньори и непознати, както и на състудентите си от Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“.

“Силните хора задължително трябва да помагат на по-слабите да се изправят, а не да ги събарят“, допълни Цветомир Тодоров.

Вече има и дарител, пожелал анонимност, но отказал медала, за да може и други да помогнат. Търгът е отворен до 18 юни.

“Надявам се да се върна от Европейското в Русия със златен медал и първото нещо, което ще направя, е да го покажа на малкия Ивайло, когато ще може вече да го види“, добави състезателят.

Той публикува на Facebook страницата си и банковата сметка на майката Ивка Василева, на която всеки желаещ може да помогне като направи дарение:

BG30UBBS80021018495450 във валута BGN

Ивка Василева Иванова

BIC код: UBBSBGSF

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.