Начало Карате Ивет към Ивет: Златна си!

Ивет към Ивет: Златна си!

Ивет към Ивет: Златна си!
0

„13 години не бяхме чували българския химн на Олимпийски игри, а твоят път започва сега. Златна си, Ивет Горанова!”. Това написа най-добрата ни състезателка в спринтовите дисциплини Ивет Лалова на профила си в Инстаграм. Двете отпътуваха заедно от Токио, където участваха на най-големия спортен форум на планетата.

Горанова поднесе най-приятната изненада на турнира в карате кумите. В категория до 55 килограма 21-годишната ни състезателка ликува със златния медал. Тя победи по безапелационен начин 5 съпернички, за да донесе на България първа титла от Олимпийски игри след 13 години чакане.

Успехът на Ивет има още по-голяма стойност. Причината е, че каратето дебютира на Игрите в Токио, като досега не е имало турнир на форума на петте преплетени кръга. За съжаление в Париж след три години то отново няма да бъде в програмата, което няма да позволи на Горанова, както и на други нейни съотборници да донесат още отличия за България. Надеждите са, че спортът ще се върне в списъка за Лос Анджелис 2028-а.