Начало Борба Христо Маринов: Искаше ми се финал, но като цяло оценката е добра
0

Христо Маринов: Искаше ми се финал, но като цяло оценката е добра

Христо Маринов: Искаше ми се финал, но като цяло оценката е добра
0

Шефът на българската борба Христо Маринов направи своята оценка за представянето на неговите състезатели на Игрите в Токио. В надпреварата на тепиха на Олимпийските игри България спечели два медала – бронз на Евелина Николова (57 кг) и Тайбе Юсеин (62 кг) при дамите. Отделно Георги Вангелов (57 кг) в свободния стил зае пето място, а Кирил Милов (97 кг) се нареди осми в класическия.

„Оценката като цяло е добра. Все пак два медала от Олимпийски игри не са никак малко. Нашата федерация взе най-много отличия в Токио. Жените се представиха силно, като ми се искаше и евентуално поне един финал, а защо не и злато. Но конкуренцията е жестока, виждате колко са равностойни всички”, започна за Boec.bg Маринов.

Христо Маринов оцени усилията, които Георги Вангелов положи в турнира в свободния стил

Относно представянето на мъжете, той заяви: „Смятам, че всички имаха сили да постигнат и повече. Георги Вангелов бе единственият ни в свободния стил. Бори се със сърце, даде всичко от себе си. Близо бе до медал. Кирил Милов нямаше особено късмет на жребия, но и той се представи добре. Иранецът, който го победи, бе порязан и от съдиите на полуфинала с арменеца, можеше да го издърпа на репешаж. Очаквах повече от Айк Мнацаканян. Той може би прегоря и не даде това, което има като умения”.

Кирил Милов ще бъде на 27 години на Игрите в Париж – идеална възраст да атакува отличията там

Христо Маринов сподели, че е оптимист за Игрите в Париж, тъй като няма индикации настоящите състезатели да се откажат дотогава. „Следващите Олимпийски игри са много близо. Само след две години и половина. Имаме млади състезатели, които натрупаха опит в Токио. Надявам се, че всички ще останат на тепиха, ще са здрави и там ще разгърнат още повече потенциала си. Защото вярвам, че всеки от тях е със сили за медал и участие на финал”, каза още шефът на БФ Борба.