Начало Карате Ивет Горанова: Направихме го! Най-накрая сме на върха

Ивет Горанова: Направихме го! Най-накрая сме на върха

Ивет Горанова: Направихме го! Най-накрая сме на върха
0

„Краката ми трепераха на стълбичката, не можех да контролирам емоциите си. Незабравимо преживяване.“

Така започна своето интервю пред БНТ първата ни олимпийска шампионка от 13 години насам – Ивет Горанова. 21-годишната българка завоюва исторически медал в дебюта на каратаето на Летни олимпийски игри. Златното ни момиче записа 5 последователни победи в категория до 55 кг. в дисциплината кумите при дамите и така си осигури място на най-високото стъпало на почетната стълбичка.

Lap.bg

Незабравимо преживяване, никой не може да го разбере„, сподели щастливата българка минути след церемонията по награждаването.

Искам да кажа на всички българи, че е време за празненства. Направихме го! Успяхме. След толкова много години и лишения… най-накрая сме на върха.

Искам да благодаря на първо място на моя мотивационен треньор, който прекара последните два месеца неотлъчно до мен и ме изкарваше от всякакви дупки. Той бе един от основните виновници за този успех. Благодаря и на всички от Българската федерация по карате и на олимпийския ни комитет.

Тази победа е плод на много лишения и много труд. Преживях много емоции, постоянно се опитвах да съм на върха и да не обръщам внимание на негативните енергии“, сподели развълнуваната Горанова.

Снимка: lap.bg

На въпрос какво следва оттук нататък, тя отговори така:

Това бе най-голямата цел в живота ми и успях да я постигна. Ноември месец има Световно първенство и целта е златен медал и там. Искам да благодаря и на моя треньор Ангел Ленков. Без него това нямаше да се случи„, допълни Ивет.