Начало Бокс Синът на боксова легенда постига трета победа в кариерата си

Синът на боксова легенда постига трета победа в кариерата си

Синът на боксова легенда постига трета победа в кариерата си
0

В сряда Аадам Хамед победи Сантяго Гарсес и постигна трета поредна победа в началото на професионалната си боксова кариера.

Двубоят беше част от подготовката за седмицата на Антъни Джошуа срещу Даниел Дубоа. Докато Джошуа и Дубоа ще се изправят на стадион „Уембли“, Хамед и Гарсес излязоха на ринга в близката OVO Arena в четирирундов мач в суперлека категория, който завърши със съдийско решение.

Хамед, синът на бившия световен шампион в категория „перо“ „Принц“ Насим Хамед, пое контрола над двубоя в началото, докато Гарсес изглеждаше по-заинтересован да стигне до последния гонг, отколкото да се опита да спре двубоя. 22-годишният Гарсес, роден в Колумбия, се качи на ринга в сряда с 32 загуби, макар че само три от тях бяха със спиране на мача, така че Хамед знаеше, че му предстои трудна задача – особено след като прие двубоя с по-малко от седмично предизвестие.

Чувствах се добре“, каза Хамед след двубоя. „Обадиха ми се, когато бях в Мароко преди шест дни.“

23-годишният Хамед също така изрази благодарността си за това, че е част от седмицата на двубоите „Джошуа срещу Дубоа“, която продължава в Лондон до основната карта в събота.

Това е най-голямата платформа, на която някога можеш да се боксираш“, каза той. „Това е третият ми бой в живота и просто чувствам, че никой друг не го прави по този начин. Благословен съм да бъда част от историческо събитие в такъв исторически момент.“