Начало Бокс Дубоа си пожела реванш с Усик след сензацията срещу Джошуа

Дубоа си пожела реванш с Усик след сензацията срещу Джошуа

Дубоа си пожела реванш с Усик след сензацията срещу Джошуа
0

Даниел Дубоа (22:2) официално защити служебната си титла в тежка категория от IBF, след като нокаутира Антъни Джошуа (28:4) в 5 рунд на срещата им на стадион „Уембли“ пред рекордната публика от 96 000 зрители. След триумфа той призна, че би искал да се изправи срещу Олександър Усик (22:0) в мач-реванш, за да му отнеме статута на безспорен шампион.

Двамата се срещнаха за пръв път през август 2023 г. в Полша, когато се стигна до противоречив успех за украинеца. „Динамита“ го свали в нокдаун в 7 рунд, но съдията Луис Пабон отсъди, че става въпрос за удар под пояса и даде време на Усик, за да се възстанови и да поднови сблъсъка. В последствие самият Дубоа бе нокаутиран в 9 рунд и мнозина го отписваха изцяло за големия бокс.

Даниел Дубоа нанесе най-тежкия побой в живота на Антъни Джошуа

Последваха победи над Джарел Милър (26:1:2) през декември в Рияд и над Филип Хъргович (17:1) през юни отново в столицата на Саудитска Арабия. Именно срещу хърватина спечели междинната титла на IBF, която по-късно бе променена в световна.

Самият Олександър Усик бе сред публиката на „Уембли“, за да гледа срещата с Антъни Джошуа на живо. Тепърва очакваме коментара му, но най-вероятно той ще признае, че фокусът му е изцяло върху Тайсън Фюри (34:1:1), защото през идния декември му предстои да даде реванш на „Циганския крал“.