Начало Бокс Обявиха условията, при които Уайлдър ще измести Дубоа за мача с Усик

Обявиха условията, при които Уайлдър ще измести Дубоа за мача с Усик

Обявиха условията, при които Уайлдър ще измести Дубоа за мача с Усик
0

Дионтей Уайлдър все по-често бива замесван в сметките за евентуалния нов съперник на Олександър Усик. Boxing TV днес обяви, че от WBA, IBF и WBO са поставили условие пред украинеца, че, ако преговорите с Даниел Дубоа в ролята му на задължителен претендент пропаднат, той ще трябва да влезе в контакт с лагера на американеца.

Датата 25 май се очертава да е една от най-важните в кариерата на британеца, защото до тогава има време да подпише договор с Усик. В противен слушай ще бъде организиран търг, където обичайно условията не удовлетворяват и двамата боксьори.

Съществува вариант Дубоа да отпадне и поради контузия, тъй като има слухове на „острова“, че физическото му състояние не е достатъчно добро, за да спори за титлата.

Олександър Усик без съмнение се превърна в човека, с когото всички искат да се премерят в тежката категория на бокса. От една страна той е носител на 4 от 5-те големи шампионски пояса, а от друга мнозина смятат, че би бил лесна мишена за гигантите, които доминират дивизията в изминалото десетилетие. Антъни Джошуа обаче си изпати вече от това подценяване на украинеца, а Тайсън Фюри направи всичко възможно, за да провали срещата им. Сега наред е Дионтей Уайлдър.