Начало Бокс Еди Хърн за Даниел Дубоа: Той беше психически пречупен (ВИДЕО)

Еди Хърн за Даниел Дубоа: Той беше психически пречупен (ВИДЕО)

Еди Хърн за Даниел Дубоа: Той беше психически пречупен (ВИДЕО)
0

Мнозинството от боксовите фенове може и все още да дебатират около развоя на битката между Олександър Усик и Даниел Дубоа, но фактите са такива, че британецът загуби с нокаут в 9 рунд. Еди Хърн също се включи в дискусията и сякаш даде най-точния анализ на ситуацията в Полша, посочвайки пречупения дух на своя сънародник.

Той просто не искаше да стане. Едва не загуби още при първия нокдаун, когато стана на 9 и половина. Нямаше реални попадения в тази размяна. Във втория случай имаше добро кроше, но той беше на коленете си при колко – 4? Гледаше към съдията, изчака го, за да отброи до 10, и се изправи. Ако искаш да се изправиш, не чакаш. Той знаеше, какво прави. Не беше разтърсен, а просто беше сломен. Случва му се за втори път. Признавам, че получи тежки удари от Джо Джойс, но тук нямаше такива. Той беше просто психически пречупен. Между другото, когато Усик се изправи след 3 минути и имаше две минути и половина от рунда, той така и не опита да го довърши, а беше просто разочарован. Не обичам да използвам думата „предаване“. Той просто не искаше да продължи. Предпочитам да го кажа така. Беше сломен и това е, което имам да кажа за Даниел Дубоа. Бъдещето му ще е светло, ако подобри психиката си“, каза президентът на Matchroom Boxing пред iFL TV.

Франк Уорън даде за пример Тайсън Фюри в опит да мотивира и критикува Даниел Дубоа

Ако приемем, че съдията допусна грешка, като не зачете нокдаун в 5 рунд, когато ъпъркътът на „Динамита“ попадна в стомаха на украинеца, то единственото правилно решение за претендента бе да продължи с атаките и да се възползва от „златната“ възможност, която му се открива, за да нокаутира шампиона, въпреки всичко и всички. Дубоа обаче отстъпи и продължи да излиза губещ от почти всяка една размяна, докато накрая не бе повален.