Начало Бокс Анди Руиз се оплака от Дионтей Уайлдър: Иска да ми плати, колкото в последния мач

Анди Руиз се оплака от Дионтей Уайлдър: Иска да ми плати, колкото в последния мач

Анди Руиз се оплака от Дионтей Уайлдър: Иска да ми плати, колкото в последния мач
0

Анди Руиз изглежда цени себе си високо и това е причината за провалените преговори с Дионтей Уайлдър. Той разкри, че офертата е била същата, каквато е получил за боя си срещу Луис Ортиз през миналия септември.

Кой казва, че отбягвам Уайлдър, човече?! Кажете му да ми плати това, което заслужавам. Опитаха се да ми предложат същото, което взех при последния ми мач. Няма никаква логика в това. Катериш ш*баната стълба и ти се дава голяма задача, да идеш и да го победиш. Тогава парите трябва да вървят нагоре и нагоре. Така стоят нещата. Ако не го разбираш, не говори глупости“, каза Руиз по време на жив чат в социалните мрежи, цитиран от Boxing Scene.

Бившият носител на обединените пояси междувременно отговори на друг свой последовател, дали би приел оферта от $10 млн. и той заяви, че това би било далеч по-разумно предложение.

Анди Руиз се превърна в световна звезда едва през 2019 г., когато прие да бъде заместник на Кубрат Пулев в двубоя с Антъни Джошуа в Ню Йорк. Българинът тогава получи контузия и мнозина от спонсорите на галата протестираха сериозно, когато научиха, че именно латиноамериканецът ще поеме щафетата. Той обаче шокира света, след като се изправи от нокдаун в 3 рунд и веднага реагира с два нокдауна срещу „Ей Джей“ още в същата част. В 7 повтори упражнението и съдията обяви технически нокаут в полза на Руиз.

Дионтей Уайлдър от своя страна направи 10 успешни защити на титлата си от WBC, включително равенството с Тайсън Фюри през 2018 г. Той обаче подбираше прекалено внимателно съперниците си и най-голямото име сред тях бе това на Луис Ортиз току преди боя с „Циганския крал“.

И двамата бивши шампиони имат сериозни основания, за да искат големи заплати, но също така трябва да бъдат малко по-реалистични, защото коланите вече не са в тяхно притежание и дните им на голямата сцена изглеждат преброени.