Начало Бокс Съдят стрийминг гиганта DAZN за нелоялна клиентска практика

Съдят стрийминг гиганта DAZN за нелоялна клиентска практика

Съдят стрийминг гиганта DAZN за нелоялна клиентска практика
0

DAZN бързо се превърна в една от водещите спортни медии в глобален мащаб, но изглежда зад онези повече от 300 млн. абонати стои нелоялна практика. Или това поне е обвинението на Кайл МаНеър-Робинсън от Ривърсайд, Калифорния, според делото, което е завел срещу стрийминг платформата.

Brunch Boxing разкри, че обвинителният акт, съставен от 32 страници, подчертава липсата на информирано съгласие за подновяване на абонамента към DAZN. По закон доставчиците на подобни услуги са длъжни да искат изричното съгласие на своите клиенти преди да ги таксуват за удължаване на абонаментния план.

Компанията е обвинена още в употребата на така наречените „мрачни модели“. Това са търговски практики, които целенасочено биват усложнени за крайния потребител, като например процесите по отмяна на абонамента, употребата на неразбираем език в секцията с условията за ползване и други подобни.

DAZN разполага с широка програма от професионален спорт, включващ бокс, MMA, кикбокс, бокс с голи ръце, граплинг и редица други бойни дисциплини.

тагове: