Начало Бокс Петъчни прогнози: За Бенавидес третия път е на щастие

Петъчни прогнози: За Бенавидес третия път е на щастие

Петъчни прогнози: За Бенавидес третия път е на щастие
0

Предстои ни уикенд изпълнен с солидни битки. Въпреки че събитията не са най-комерсиалните, феновете на бойните спортове ще има какво да следят в ранните часове на неделя сутрин (българско време).

Екшънът и този път е задокеански, а черешката на тортата несъмнено ще бъде шампионския сблъсък на „UFC Fight Night 169“.

Главното събитие е двубоят за титлата в категория муха между Джоузеф Бенавидес (28-5) и Дейвесон Фигейредо (17-1). Двамата трябваше да се бият още в началото но 2019-та, но контузия на Фигейредо го извади от сметктие.

twitter.com

35-годишният Бенавидес ще се бие в третия си шампионски сблъсък в UFC. Първите му два опита да се качи на върха се оказаха неуспешни а причината бе Димитриъс Джонсън. Американецът е в серия от три поредни победи (два технически нокаута и единодушно решение), а нокаутите му бяха наградени с бонус „Най-добро представяне за вечерта“.

32-годишният Фигейредо е в серия от две поредни победи (единодушно решение и „събмишън“). Бразилецът обича да тръгва силно още от началото и да играе рисково, но Бенавидес е прекалено опитен, за да не е наблегнал на и без това добрата си защита. Ставката за победа на Бенавидес е близо 1.70, а за по-смелите препоръчваме и да не се изиграят всичките 5 рунда – 2.10.

Почитателите на бокса също имат какво да чакат. Бившият шампион в тежка категория – Джоузеф Паркър (26-2), се завръща на ринга, след близо 8 месеца.

twitter.com

Новозеландецът със сигурност е гладен за екшън, а срещу себе си има противни, който далеч не е от неговия калибър – Шондел Уинтърс. Паркър има за цел да си уреди мачове със сериозни противници, а за целта му трябва безкомпромисна победа. Битката ще бъде с продължителност 10 рунда, но едва ли ще има нужда от всичките. Коефициентът за това да има под 5.5 рунда е оценен на 1.83, което си е повече от удачен избор.