Начало ММА Пеня обясни защо предизвиква Нунеш и пренебрегва Харисън (ВИДЕО)

Пеня обясни защо предизвиква Нунеш и пренебрегва Харисън (ВИДЕО)

Пеня обясни защо предизвиква Нунеш и пренебрегва Харисън (ВИДЕО)
0

Юлиана Пеня (13:5) върна световната си титла в категория „петел“ при дамите след неединодушно съдийско решение над Ракел Пенингтън (16:10) и веднага след това потвърди намерението си да се бие с Аманда Нунеш (23:5), като така пренебрегна амбициите на Кайла Харисън (18:1). По-късно по време на пресконференцията в Солт Лейк Сити тя обясни защо е постъпила така.

Пеня припомни, че по време на UFC 289 беше в публиката, когато Нунеш победи Ирен Алдана (15:8) и обяви, че слага край на своята кариера. Тогава тя освирка решението ѝ, за да покаже, че се готви на свой ред за завръщане след травма.

След това обърна внимание на факта, че Аманда често взема отношение по събитията в старата ѝ дивизия, което е ясен знак, че ѝ липсва октагона, според Пеня.

Също така венецуелката отбеляза факта, че Харисън не посочи Нунеш, когато дебютира в организацията с впечатляващ успех над Холи Холм (15:7) през април. А сега нямала основание да я споменава, защото не спазила обещанието си за доминация над Кетлен Виейра (14:4), въпреки категоричното съдийско решение.

Юлиана Пеня подчерта, че двете с Аманда Нунеш имат нужда да затворят тази страница в кариерите си, защото си размениха по един успех, но въпреки това бразилката се ползва с по-голяма слава от нея в момента.