Начало ММА Харисън: Ще съм готова за 29 юни, ако е заложена титла (ВИДЕО)

Харисън: Ще съм готова за 29 юни, ако е заложена титла (ВИДЕО)

Харисън: Ще съм готова за 29 юни, ако е заложена титла (ВИДЕО)
0

Кайла Харисън (17:1) направи сериозна заявка за шампионските пояси в UFC, след като унищожи Холи Холм (15:7) в може би последния мач в кариерата на ветеранката. Първоначално тя изрази опасения, че за Международната бойна седмица през лятото няма да успее да се възстанови, но след това в интервю за Ариел Хюлвани призна, че би направила всичко необходимо, за да е готова, но при условие, че организацията заложи титла.

Първоначалната идея е за среща с Ракел Пенингтън (16:9), след като тя успя да спечели вакантната титла в „петел“ срещу Майра Буено Силва в средата на януари. Кайла обаче разкри, че слуховете са, че шампионката е контузена и не е на разположение.

Юлиана Пеня (12:5) от друга страна е по-реалистичен вариант. Именно от нея Аманда Нунеш (23:5) спечели пояса през юли 2022 г. В момента обаче тя е доста пасивна и вече почти 2 години не е влизала в клетката.

Защо да заложат междинната титла? Ако е за титла, ще бъда на разположение. Бих се радвала да се бия на тази дата. Майната му! Сега е моето време!“, заяви категорично двукратната олимпийска шампионка по джудо.

Остава под въпрос и потенциалното завръщане на Нунеш, след като през юни 2023 г. тя свали ръкавиците след успеха си над Ирен Алдана (15:7). Тя се заяде с Харисън през социалните мрежи и сякаш изрази готовност да се завърне, защото е видимо заинтригувана от предизвикателството, което представлява бившата шампионка на PFL. Несъмнено двете биха могли да ни предложат най-голямата MMA битка при жените изобщо в историята на спорта. Но на този етап въпросите са повече от отговорите и затова ще следим с интерес.