Начало Други 14 медала за  българския отбор по кунг-фу  от Open Baltic Wushu Championship 2024

14 медала за  българския отбор по кунг-фу  от Open Baltic Wushu Championship 2024

14 медала за  българския отбор по кунг-фу  от Open Baltic Wushu Championship 2024
0

9 златни, 2 сребърни и 3 бронзови медала взеха малките воини от българския национален отбор по ушу/кунг-фу на Отворения Балтийски Ушу Шампионат 2024. Състезанието се проведе във Вилнюс, Литва, от 11 до 14 октомври 2024.

България беше представена от Йоана Добрева, Виктория Колева, Захари Савов, Ивайло Иванов, Селин Дурмушева, Боян Иванов, Мартин Модев и Мария Георгиева. Конкуренти им бяха отборите на Литва, Естония, Ирландия, Испания и други европейски страни.

Отлично представяне в дисциплините Нанчуан, Нангуен и Нандао направиха двете представителки на бургаския клуб „Бейсин“ – Виктория Колева и Йоана Добрева. Йоана се завръща с три златни медала, Виктория – с два златни и един сребърен.

На откриващата церемония президентът на литовската ушу федерация Томас Лапинскас се обърна към участниците с приветствие, в което подчерта, че Wushu Baltic Championship 2024 представлява не само състезание, но и възможност за празнуване и популяризиране на богатото наследство и динамичния дух на Ушу. Това събитие обещава да бъде най-голямото регионално състезание от този вид тази година в Балтийския регион и ще включва някои от най-квалифицираните практикуващи ушу/кунг-фу от целия свят.

Преди броени дни, в края на септември 2024, Виктория Колева успя да се пребори за 4-то място на Световния шампионат по ушу за младежи в Бруней, в тежка конкуренция с най-добрите представители на кунг-фу от цял свят.

тагове: