Начало Киокушин Виктор Колев: Изпращам една „златна“ година (ВИДЕО)

Виктор Колев: Изпращам една „златна“ година (ВИДЕО)

Виктор Колев: Изпращам една „златна“ година (ВИДЕО)
0

Виктор Колев е новият европейски шампион за мъже в категория до 90 кг., след като триумфира със златния медал на първенството в Ереван, Армения. Той признава, че това е най-големият триумф в най-успешната година в кариерата му до момента.

Пътят беше труден, относно свалянето на килограми. Имах да смъкна доста – около 7 кг. Конкуренцията беше много добре подготвена. Все пак за пръв път играя на такъв голям формат в категория за мъже. Бяха доста по-силни от 18-20-годишните кадети. Бях достатъчно подготвен, за да направя това, което трябваше. Изпращам една „златна“ година, за което съм страшно доволен“, каза шампионът специално за Boec.bg при пристигането си на българска земя.

Националният селекционер след европейските титли: Доволни сме от резултатите (ВИДЕО)

През лятото Колев триумфира със световната купа в Камчия и това го постави на пътя на един от най-добрите национални състезатели изобщо през 2024 г. През декември предстои връчването на наградите „Златен пояс“ от Националната асоциация на бойните спортове. Треньорът му сенсей Захари Дамянов вече го определи за един от фаворитите за тазгодишната награда.