Начало Интервюта Виктор Колев: Мечтая да стана световен шампион и не спирам да тренирам

Виктор Колев: Мечтая да стана световен шампион и не спирам да тренирам

Виктор Колев: Мечтая да стана световен шампион и не спирам да тренирам
0

Виктор Колев изпраща страхотна спортна 2021 година и благодарение на постиженията си заслужено беше избран за Спортист №1 на Шумен.

През изминаващите 12 месеца той стана европейски шампион по карате киокушин и спечели сребърен медал от Световното първенство, като и двата турнира бяха в Полша. У нас грабна трофея на Световната купа в Камчия през лятото и стана шампион на България при юношите старша и младша възраст.

Националът на Българска карате киокушин федерация тренира в СК „Киокушин-Шумен“ под ръководството на Станислав Димитров.

В специално интервю за читателите на Boec.BG Виктор Колев ни разкри кои са по-специалните мигове за него през годината, как се е решил да започне с бойни спортове и говори по още интересни теми.

„Да бъда избран за Спортист №1 на Шумен за мен значи, че съм показал какво мога и на какво са ме научили моите треньори. Приемам го като едно възнаграждение за труда и времето, което съм отделил в залата. Почувствах се страхотно на церемонията.“

Младият боец отбелязва, че по-специален за него е триумфът в Камчия на Световната купа.

„Най-ценно за мен беше участието ми в Световната купа, защото успях да вляза в ритъм за следващите състезания и да се отпусна на татамито. По-различно е да се състезаваш в родината, защото подкрепата е голяма, но не мисля че е по-трудно“, признава 16-годишният Колев.

„Всичките ми битки през годината бяха трудни с добре подготвени и силни противници. Не мога да омаловажа, която и да е среща. За предстоящата година отново смятам да дам всичко от себе си.“

Виктор показва завидно хладнокръвие и скромност в спорта за крехката си възраст.

„Мнението ми относно Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU) е, че нещата, които правим там са доста различни. Не се справям добре в блокирането на ударите с ръце в главата, но пък научавам доста нови и интересни техники, които мога да използвам“, вижда слабите си места Колев и цели надграждане.

„С Петер Артс, Семи Шилт и Ернесто Хуст винаги е забавно.“

„Занимавам се с карате от вече 10 години, а всъщност баща ме заведе в залата началото на първи клас. Тогава той разбра, че съучениците ми доста ме тормозят и още от първата тренировка ме грабна. Не съм тренирал нищо друго, намерих спорта си от първия път. За мен всички видове спорт са интересни“, отбелязва европейският шампион.

„Близките ми ме подкрепят винаги. Най-много се притеснява майка ми. В училище често се случва да ме поздравяват за успехите.“

„Старая се да усъвършенствам всички техники в киокушин. Определям най-силната си според противника.“

„Мечтая да стана световен шампион и не спирам да тренирам“, признава Спортист №1 на Шумен за 2021 година.

„Винаги се старая да не се влияя от загубите или от травмите, а да продължа напред. Пожелавам на читателите на Boec.BG весело посрещане на празниците. Да са заедно със семействата и любимите си хора, а за тези, които тепърва правят първи стъпки в бойните спортове – да преследват мечтите си и да не се предават!“, завърши Виктор Колев.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.