Начало Интервюта Михаил Парков: Купа „Верея“ е олицетворение на труда ми

Михаил Парков: Купа „Верея“ е олицетворение на труда ми

Михаил Парков: Купа „Верея“ е олицетворение на труда ми
0

Михаил Парков от СК „Файтърс НСА” преди седмица завоюва Купа „Верея“ по време на Държавното първенство за мъже и жени на Българска карате киокушин федерация. Boec.BG го потърси след успеха в Стара Загора.

Михаил Георгиев Парков е на 23 години, родом от град Чирпан. Студент в Нацинална спортна академия „Васил Левски” и състезател на СК „Файтърс НСА” под ръководството на Радослав Пенов. Започва тренировки по киокушин на 9-годишна възраст в родния клуб СК „Цунами”, като първият му треньор е Красимир Кръстев, а настоящ Емил Енев.

Многократен шампион на България, медалист от международни състезания, европейски шампион и кандидат-майстор на спорта. Практикува и смесени бойни изкуства, като участва и в състезания по ММА, а една от амбициите му е да се развивам и в този спорт.

Спечелихте Купа „Верея“? Какво означава този приз за вас и какво беше чувството да го получите?

– Този приз е от голямо значение за мен, защото е олицетворение на труда, който съм положил, като чувството е незаменимо.

Връчи ги ви го шихан Асен Асенов, който е първият медалист за България от Европейско първенство по карате киокушин. Какво ви каза по време на церемонията?

– Думите на Шихан Асен Асенов бяха крайно ясни. Каза ми да продължавам в същият дух, да не се отказвам независимо от това, колко ще е труден пътя.

Разкажете ни за състезанието, конкуренцията и вашето участие?

– Състезанието си беше на ниво като всяка година. Конкуренцията ми беше на ниво, но самият аз бях изключително подготвен и го доказах като не им оставих никакви шансове за победа.

Имаше ли труден момент, който трябваше да преоодолете.

– Труден момент не съм имал, защото съм състезател с дългодишен опит и съумях да запазя спокойствие по време на срещите.

Кое състезание ви е от началото на годината и какво ви предстои?

– Това ми първо състезание за годината. Следващото ще е по ММА в Ямбол. И евентуално може да се взема участие на Европейското за аматьори по правилата на Професионалната лига на KWU.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.