Начало Интервюта Михаил Парков: Купа „Верея“ е олицетворение на труда ми

Михаил Парков: Купа „Верея“ е олицетворение на труда ми

Михаил Парков: Купа „Верея“ е олицетворение на труда ми
0

Михаил Парков от СК „Файтърс НСА” преди седмица завоюва Купа „Верея“ по време на Държавното първенство за мъже и жени на Българска карате киокушин федерация. Boec.BG го потърси след успеха в Стара Загора.

Михаил Георгиев Парков е на 23 години, родом от град Чирпан. Студент в Нацинална спортна академия „Васил Левски” и състезател на СК „Файтърс НСА” под ръководството на Радослав Пенов. Започва тренировки по киокушин на 9-годишна възраст в родния клуб СК „Цунами”, като първият му треньор е Красимир Кръстев, а настоящ Емил Енев.

Многократен шампион на България, медалист от международни състезания, европейски шампион и кандидат-майстор на спорта. Практикува и смесени бойни изкуства, като участва и в състезания по ММА, а една от амбициите му е да се развивам и в този спорт.

Спечелихте Купа „Верея“? Какво означава този приз за вас и какво беше чувството да го получите?

– Този приз е от голямо значение за мен, защото е олицетворение на труда, който съм положил, като чувството е незаменимо.

Връчи ги ви го шихан Асен Асенов, който е първият медалист за България от Европейско първенство по карате киокушин. Какво ви каза по време на церемонията?

– Думите на Шихан Асен Асенов бяха крайно ясни. Каза ми да продължавам в същият дух, да не се отказвам независимо от това, колко ще е труден пътя.

Разкажете ни за състезанието, конкуренцията и вашето участие?

– Състезанието си беше на ниво като всяка година. Конкуренцията ми беше на ниво, но самият аз бях изключително подготвен и го доказах като не им оставих никакви шансове за победа.

Имаше ли труден момент, който трябваше да преоодолете.

– Труден момент не съм имал, защото съм състезател с дългодишен опит и съумях да запазя спокойствие по време на срещите.

Кое състезание ви е от началото на годината и какво ви предстои?

– Това ми първо състезание за годината. Следващото ще е по ММА в Ямбол. И евентуално може да се взема участие на Европейското за аматьори по правилата на Професионалната лига на KWU.