Начало Бокс Да те удари Уайлдър: Разказ от първо лице
0

Да те удари Уайлдър: Разказ от първо лице

Да те удари Уайлдър: Разказ от първо лице
0

41 победи с нокаут в 43 двубоя и само едно равенство са достатъчно впечатляваща статистика, та да може Дионтей Уайлдър да получи правото да се нарича един от най-тежко удрящите боксьори в днешни дни.

Сигурно много фенове са се чудили точно колко неприятно е да са окажеш мишена за юмруците на „Бронзовия бомбардировач“. Е, сега имаме възможност да си припомним какво мислят по въпроса някои от хората, имали неудоволствието да изпитат силата на ударите му върху себе си.

Тайсън Фюри, единственият човек, усетил силата на Уайлдър, без да загуби от него:

twitter.com

„Динотей Уайлдър е един от най-свирепите боксьори в историята, в историята на тежката категория. Видях и усетих това. Не е изненадващо, че Ей Джей не иска да се среща с дясната му ръка. Колкото лесно да се изправих в 12-я рунд, толкова лесно можех и никога да не стана. От такива удари понякога хората не се събуждат“.

Дейвид Хей, бивш световен шампион и спаринг партньор на Уайлдър:

twitter.com

„Притежава много, много, много, много корава дясна ръка, която занулява всичко. Силата на удара му е 10 от 10, това е. Не зная повече какво да кажа. Човек помни, когато Уайлдър го удари. Много по-различно е от всичко останало. На ринга не съм виждал боксьор, който да удря по-тежко“.

Още един от спаринг партньорите на „Бронзовия бомбардировач“ Одли Харисън:

„Едва не ми изби окото един ден в спаринг – хвана ме открит и почти ми отлепи ретината, изведнъж трябваше да спра тренировките за 8 или 9 дни. Може да те нокаутира и с ляв прав, и с десен“.

Ерик Молина също изпита силата на Уайлдър, след което заяви, че той би могъл да нокаутира и бик.

„Уайлдър може да нокаутира и бик, ако го удари в главата. В този двубой ще е въпрос на време да го направи. Докосне ли някого с дясната си ръка, където и да е в главата, ще затанцуват или ще го приспи. Бях в ринга с човека, когото смятам за боксьора с най-тежък удар в историята на бокса. Щом веднъж се изправиш срещу него, всички останали са… хайде, де“.

Малик Скот пък се върна към „усещането“ си от Уайлдър: „Когато се бихме, успя да ме нацели в слепоочието с ляво кроше и десен в средата. Хората казват, че това не бяха чисти удари, но той има силата да те свали веднага“.

Йохан Дюпоа: „Без съмнение – той удря най-тежко в историята на бокса“.

Джералд Вашингтон пък смята, че се е отървал леко: „Не успя да ме уцели, както го направи с Бръмейн Стивърн и някои от другите момчета, когато беше страшно. Благодарен съм, че не ме удари по този начин. Когато замахва с всичка сила, когато пусне ръцете си, е нещо специално“.