Начало Други Петима ММА бойци, които започнаха с джудо

Петима ММА бойци, които започнаха с джудо

Петима ММА бойци, които започнаха с джудо
0

Смесените бойни изкуства комбинират различни стилове от цял свят. ММА бойците често започват с друг вид спорт, а впоследствие се прехвърлят към боевете в отагона.

Популярният портал Judo Inside припомни петима джудисти, които впоследствие разтърсиха смесените боеве.

Кайла Харисън

Родената през 1990 американка се състезаваше в категория до 78 килограма. Спечели златен медал на две Олимпийски игри – 2012 и 2016. Многократна шампионка на различни международни турнири. В момента се състезава в ММА и е сред най-популярните жени в клетката със статистика 7-0.

Хектор Ломбард

Бившият кубински джудока и бодибилдър се подвизава с средна и полусредна категория на UFC. Нещо повече – той е първият боец, който спечели световните Гран При серии на „Белатор“ в средна категория. Известен е с бруталните си граплинг умения и мощните си удари.

Дан Кели

Австралиецът участва четири пъти на Олимпийски игри. Деветкратен участник в националния отбор. Като младеж извежда страната си до световна титла. Уникален състезател с разпознаваема техника в ММА.

Ронда Раузи

Кечистката е една от най-популярните жени в Америка. Бившата кралица на октагона несъмнено е една от най-добрите в света на ММА. Успя да се съвземе след няколко неприятни загуби. Шампионка е на UFC и Strikeforce.

Сатоши Иши 

Друг фантастичен боец, който започна с джудо. Има златен медал от Игрите в Япония през 2008. Година по-късно дебютира успешно в ММА. Сатоши е сред любимците на феновете по цял свят.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.