Начало ММА Ронда Раузи се оттегля от спорта

Ронда Раузи се оттегля от спорта

Ронда Раузи се оттегля от спорта
0

Американката планира да роди от Травис Браун, който е бивш шампион на UFC в тежка категория.

Ронда Раузи потвърди своето решение да приключи професионалната си кариера.

„Взех решение за своето бъдеще, живота и за всичко. Ще се постарая да направя всичко зависещо от мен, за да привлека вниманието към женската еволюция. В бъдеще планирам да родя дете. Странно е, но чувствам, че моята работа е изпълнена“, заяви бившата шампионка на UFC и WWE пред The Sun.

За последно Раузи отстъпи пред ирландката Беки Линч в сблъсък за шампионската титла на WWE при жените, през април.

Ронда Раузи направи страхотна кариера в UFC. Тя се превърна в първата жена, подписала с най-известната ММА компания в света. Това тя направи през ноември 2012 година, състезавайки се в лека категория.

Раузи има в кариерата си 14 сблъсъка в ММА. 8 от тях са в UFC. Тя записа 12 поредни победи, печелейки и първите си 6 сблъсъка за UFC (Лиз Кармуш, Миша Тейт, Сара Макман, Алексис Дейвис, Кет Зингано и Бет Корея), след което допусна и две загуби ( Холи Холм и Аманда Нунеш).

Тя е първата жена, шампионка за жени в лека категория в UFC, както и първата,  която бе въведена в Залата на славата на ММА организацията.

Ронда Раузи спечели бронзов медал за САЩ в категория до 70 кг. в джудото на Олимпийските игри през 2008г., които се проведоха в Пекин, Китай.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.