Начало ММА Кет Зингано бе освободена от UFC

Кет Зингано бе освободена от UFC

Кет Зингано бе освободена от UFC
0

UFC се разделиха с едно от най-известните си имена при жените – Кет Зингано. Американката, която е и бивша претендентка за титлата в категория „петел“ вече не е част от организацията. Решението е продиктувано поради факта, че Кет спечели само една от последните си четири битки.

Алфа Кет започна страхотно кариерата си в най-голямата ММА организация в света. Тя дебютира на 13 април 2013 година с впечатляваща победа над Миша Тейт (TKO в третия рунд). Успехът я превърна в първата жена в UFC с победа с технически нокаут. В следващата и среща, Зингано надделя по идентичен начин над Аманда Нунеш. През 2015 година Кет получи шанс за титлата, но инкасира неуспех срещу Ронда Раузи, след битка, продължила само 14 секунди.

Загубата от Раузи явно не повлия добре на Зингано. От 2015 година насам тя записа само четири срещи, от които успя да спечели единствено срещу Марион Рено.

Последният и сблъсък бе срещу Мегън Андерсън. Това бе дебют за Зингано в категория „перо“. Той, обаче приключи бързо. Андерсън заби ритник в окото на Кет и след минута и една секунда, срещата приключи с победа за австралийката. Загубата явно е наклонила везните за освобождаването. 37-годишната Кет Зингано напуска организацията с общ баланс 10-4, а в UFC – 3-4.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".