Начало Борба Сезен Белберова ще спори за бронза на световното по борба за девойки

Сезен Белберова ще спори за бронза на световното по борба за девойки

Сезен Белберова ще спори за бронза на световното по борба за девойки
0

България ще има шанса да спечели първи медал от световното първенство по борба за юноши и девойки, което се провежда в естонската столица Талин.

Сезен Белберова започна деня страхотно след като победи с 5 на 0 точки канадката Вержини Казе Гаскон в първи кръг от репешажите. Българката поведе рано в резултата като в края на първата част дори беше близо до това да тушира съперничката си. Във втората, Сезен подходи умно и не рискува, с което си осигури директна битка за бронза. В нея тя ще се изправи срещу германката Анастасия Блявас след 18.00 часа днес.

Малко по-късно днес участието си започват и Таня Тенева (57кг.) и Мариела Желязкова (53кг.)

Шампионатът на планетата по борба за юноши и девойки може да следите ТУК.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".