Начало Борба България с 13 борци на Световното за юноши и девойки в Естония

България с 13 борци на Световното за юноши и девойки в Естония

България с 13 борци на Световното за юноши и девойки в Естония
0

България ще бъде представена от общо 13 борци на започващото утре световно първенство по борба за юноши и девойки. Шампионатът ще се проведе от 12 до 18 август в естонската столица Талин.

В свободния стил треньорите Ангел Тодоров и Драгомир Стойчев ще разчитат на четирима състезатели. В категория до 57 кг. ще ни представя Мехмед Мехмед. При 65-килограмовите на тепиха в Естония ще излезе Димитър Ангелов. Състезателите на „НСА-Академик“ – Октай Хасан (79 кг.) и Божидар Тодоров (92кг.) са последните ни борци в свободния стил.

При девойките треньорите Валентин Савов и Андон Шейтанов също повеждат четири състезателки. В категория до 53 кг. честта на България ще защитава Мариела Желязкова. Сезен Белберова е другата на участничка на форума. Състезателката на СК по борба „Юнак-Локомотив“от град Русе ще се бори в категория до 55 кг. Таня Тенева при 57-килограмовите и Сийка Иванова при 68-килограмовите са последните ни представителки при девойките.

Най-многоброен е съставът ни в класическия стил. Треньорите Петър Антов и Юлиян Георгиев ще разчитат на петима борци. Никълъс Сулев от СК по борба „Левски“ ще гони медалите в категория до 63 килограма. Плевенчанинът Иво Илиев ще се бори при 67-килограмовите. Другият талант от СК по борба „Изобор“ от Плевен – Теодор Домозинов ще се състезава в категория до 77кг. Последните ни двама участници на първенството са представителите на СК по борба „Ботев-93“ от град Враца – Захари Зашев (82 кг.) и Мариян Маринов (87 кг.).

Български съдия на световния форум ще бъде Венцислав Филчев.

Резултатите от шампионата на планетата може да следите ТУК. 

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.