Начало Борба България с 13 борци на Световното за юноши и девойки в Естония

България с 13 борци на Световното за юноши и девойки в Естония

България с 13 борци на Световното за юноши и девойки в Естония
0

България ще бъде представена от общо 13 борци на започващото утре световно първенство по борба за юноши и девойки. Шампионатът ще се проведе от 12 до 18 август в естонската столица Талин.

В свободния стил треньорите Ангел Тодоров и Драгомир Стойчев ще разчитат на четирима състезатели. В категория до 57 кг. ще ни представя Мехмед Мехмед. При 65-килограмовите на тепиха в Естония ще излезе Димитър Ангелов. Състезателите на „НСА-Академик“ – Октай Хасан (79 кг.) и Божидар Тодоров (92кг.) са последните ни борци в свободния стил.

При девойките треньорите Валентин Савов и Андон Шейтанов също повеждат четири състезателки. В категория до 53 кг. честта на България ще защитава Мариела Желязкова. Сезен Белберова е другата на участничка на форума. Състезателката на СК по борба „Юнак-Локомотив“от град Русе ще се бори в категория до 55 кг. Таня Тенева при 57-килограмовите и Сийка Иванова при 68-килограмовите са последните ни представителки при девойките.

Най-многоброен е съставът ни в класическия стил. Треньорите Петър Антов и Юлиян Георгиев ще разчитат на петима борци. Никълъс Сулев от СК по борба „Левски“ ще гони медалите в категория до 63 килограма. Плевенчанинът Иво Илиев ще се бори при 67-килограмовите. Другият талант от СК по борба „Изобор“ от Плевен – Теодор Домозинов ще се състезава в категория до 77кг. Последните ни двама участници на първенството са представителите на СК по борба „Ботев-93“ от град Враца – Захари Зашев (82 кг.) и Мариян Маринов (87 кг.).

Български съдия на световния форум ще бъде Венцислав Филчев.

Резултатите от шампионата на планетата може да следите ТУК. 

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".