Начало Борба Юношите в класическия стил ще тренират в Грузия за световното

Юношите в класическия стил ще тренират в Грузия за световното

Юношите в класическия стил ще тренират в Грузия за световното
0

Националният отбор по борба при юношите в класическия стил ще се подготвя в Грузия за световното първенство. Мондиалът ще се проведе от 12 до 18 август в естонската столица Талин. Талантите, водени от Петър Антов и Юлиян Горгиев, заминават на 31 юли, и ще останат на лагер в Грузия до 14 август.

В категория до 63 кг. за Грузия заминава Никълъс Сулев. Той завърши на пето място на европейското първенство по борба до 23 години през март в Сърбия. В категория до 67 кг. с отбора е и Иво Илиев от клуб по борба „Изобор“ от град Плевен. Още един представител на плевенския клуб е част от състава- Теодор Домозинов (77 кг.). Захари Зашев (77 кг.) и Мариан Маринов (87 кг.) са последните борци, които ще пътуват за Грузия. И двамата са представители на врачанския клуб по борба „Ботев-93“.

Девойките също се подготвят за мондиала под ръководството на треньорите Валентин Савов, Андон Шейтанов и Мариян Недков. В състава е Петя Делчева, която е европейска шампионка за кадетки от 2017 година. Тя, заедно с Фатме Мандева се подготвят в категория до 50 кг. В категория до 55 кг. за шампионата на планетата се готви и Сезен Белберова. Таня Тенева от клуб по борба „Димитровград” от Димитровград ще ни представя при 57 кг., а Сийка Иванова от столичния клуб „Левски” се готви в категория до 72 кг. Последната ни представителка ще бъде Юлияна Янева. Тя ще се бори в категория до 65 кг. Янева е сребърна медалистка от световното първенство за девойки през 2017 година, както и от европейското в Рим през 2018 година.

Източник: БФ Борба