Начало Бокс Гласят мач Олександър Усик – Даниел Дюбоа

Гласят мач Олександър Усик – Даниел Дюбоа

Гласят мач Олександър Усик – Даниел Дюбоа
0

Най-вероятният следващ съперник за Олександър Усик е Даниел Дюбоа. Украинецът се е прицелил в Антъни Джошуа, но към момента шансовете двамата да се срещнат на ринга през пролетта са близо до 0.

Промоутърът Франк Уорън обясни ситуацията и защо именно Дюбоа трябва да се бие с Олександър:

„Даниел Дюбоа е №2 в ранглистата на Световната боксова организация (WBO), a Усик е задължителният претендент. От лагера на Джошуа знам, че през пролетта те най-вероятно ще овакантят пояса, за да организират супер мача с Тайсън Фюри.“

twitter.com

„Ако това се случи, Даниел ще се бие с Усик. Ще направя всичко възможно да дам на феновете този сблъсък.“

В момента шансовете Джошуа да направи всички задължителни защити последователно изглежда твърде малък. На 12 декември Ей Джей ще има задължителен тест с Кубрат Пулев за пояса на IBF.

След това няма да има пречки за него и Фюри да организират две битки през 2021 година.

Единствената подробност е, че една от титлите трябва да бъде овакантена в името на мултимилионните зрелища.

Усик (18-0) и Дюбоа (15-0) са непобедени до момента и са сред най-горещите имена в тежка категория. Украинецът има още какво да доказва след успеха на Дерек Чисора, а близо 10 години по-младият му съперник тепърва си пробива път към топ 10.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.